Paniikkihäiriö on ahdistuneisuushäiriöihin kuuluva mielenterveyden häiriö. Sen oireita ovat usein, ilman erityistä syytä ilmenevät toistuvat paniikkikohtaukset. Yleisin fyysinen oire on sydämentykytys. Tavallisia oireita ovat myös hikoilu, vapina, hengenahdistus, hyperventilaatio sekä pakokauhuntunne, pelko ja jännittäminen.

 

Paniikkihäiriö ei taida olla nuorille suomalaisille todellakaan harvinainen ilmiö. Suorastaan kirotun yleinen. Ainakin moni oma kaverini kärsii niistä, mitä erilaisimpina versioina, mutta ei kukaan enemmän tai vähemmän vakavammin kuin toinen.

 

Yhtäkkiä sähköpostiin ilmestyi no-reply-viesti vuodatus.netistä. Säikähdin aivan järjettömästi, sydän alkoi hakata ja rintaa kuristaa, enkä edes tiedä miksi. Tämmöinen ilmiö on on oikeastaan todella yleistä minulle, ja vasta nyt aloin miettiä, voisiko se olla jotain paniikkihäiriötä?

Luin sitten wikipediaa ja aika paljon juttuja täsmäsi. Tietysti se voi olla luuloharhaa. Sattumalta sitten luottoystävä soitti ja kysyi, miten voin. Yhtäkkiä päivällä menin täysin maahan, enkä sen jälkeen ollut kamalan hyvässä kunnossa, joten ilmeisesti sen takia hän soittikin.

 

Sanoin sitten että minulla on varmaan paniikkihäiriö.

Kyseinen henkilö osaa kyllä katsoa ihmisistä piirteitä hyvin realistisesti ja tutkia niitä. Hän sitten sanoi että täsmäisi minuun.

Jos kerta joku muu on sitä mieltä, kaiketi siitä pitäisi ottaa oppi ja vaari ja lähteä tutkimaan lääketieteellistä mielipidettä.

 

Ensi viikolla olisi aika rueta lähestymään psykiatria.